Önce Sağlık - 27 Mart 2019

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Candan Hundemir, Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer oldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Candan Hundemir bel ve boyun fıtıkları ile ilgili izleyicilerden gelen, “Bel fıtığı nedir? Bel fıtığı nedenleri nelerdir? Bel fıtığının tedavi yöntemleri nelerdir? Boyun fıtığı nedir? Boyun fıtığı nedenleri nelerdir? Boyun fıtığının tedavi yöntemleri nelerdir? Bel kayması nedir? Bel kayması neden olur? Dar kanal tedavisi nasıl olur?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Candan Hundemir, boyundaki sorunun belirtilerinin sadece boyun bölgesindeki ağrı olmadığını, ilerlemiş boyun sorununun kola vuran ağrılara ve uyuşmalara neden olduğunu belirtti. Hundemir, belde bir sorun varsa bacakta ağrı olabileceğini, bunların önemli sinyaller olduğunu aktardı.

Candan Hundemir, bel kayması, kanal darlığı varsa omurgayı daha sağlam hale getirebilmek için vida uygulandığını, vidalama ameliyatının büyük bir ameliyat gibi göründüğünü fakat hızlı bir şekilde iyileşme olduğunu söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Programın diğer konuğu Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer ise diş eti çekilmesi, diş kayıpları ve implant ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Dr. Nihat Tanfer, diş eti problemlerinin hafife alınmayacak kadar ciddi problemler olduğunu, diş eti problemlerinden başlayan sorunların çene kemiğine yayılabileceğine ve yayıldıktan sonra çene kemiği kayıpları olabileceğini belirtti.

İmplant yapılabilmesi için üç boyutlu bir çene kemiği olması gerektiğini söyleyen Tanfer, yeterli kemik olmadığı zaman implantın başarılı olamayacağını aktardı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet