Sıradışı Tarih - 12 Mart 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile İstiklal Marşı’nın kabulü, terörle mücadele ve yerel seçimler masaya yatırıldı.

Prof Dr. Mehmet Çelik, İstiklal Marşı’nın ülke için önemine değinerek “İstiklal Marşı bir şiir değildir. Bu milletin tarih felsefesini, inançlarını, örflerini, adetlerini, dünya görüşünü bunların hepsini ifade eden bir marştır” açıklamasının ardından Turgay Güler ise “Bayrak, ezan, İstiklal Marşı, bunların her biri bu vatanın temelinin sağlam kazıklarıdır. Bunları kırıp yok etmeye kalkarsan bu binayı, bu vatanı göçertirsin. Ezan, bayrak, İstiklal Marşı, bu temellerimize saldırı var” sözlerini dile getirdi.

Ayrıca Güler, Türkiye’ye yönelik saldırılara ve 31 Mart seçiminin önemine değinerek “İstiklal Marşı bu ülkenin temellerinden birisidir. Son dönemde bu ülkeye yönelik saldırılar arttı. 31 Mart’ta insanlar sandık başına gidecek ve bir belediye başkanı seçimi olacak. Aslında sıradan, basit bir seçim olmalı. Bugün anlıyoruz ki bu ülkede hiçbir seçim önemsiz değil, her seçim hayati” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet