Konuşacaklarımız Var - 16 Şubat 2019

Orhan Karaağaç’ın hazırlayıp sunduğu tasavvuftan mitolojiye, tarihten sanata kadar birbirinden farklı konu başlıklarının değerlendirildiği Konuşacaklarımız Var’a bu bölüm Doç. Dr. Erkan Göksu, Cezeri Müzesi Küratörü Mehmed Ali Çalışkan, Bilim Tarihi Araştırmacısı Alper Coplugil konuk oldu.

Üzerinde çok fazla düşünülmeyen, konuşulmayan konuları Orhan Karaağaç, alanında uzman isimlerle birlikte ‘Konuşacaklarımız Var’ diyerek masaya yatırıyor. İslam’a önemli katkılar sunan ilim ve bilim insanı El Cezeri’nin hayatının konuşulduğu programda; Doç. Dr. Erkan Göksu, Cezeri Müzesi Küratörü Mehmet Ali Çalışkan, Bilim Tarihi Araştırmacısı Alper Coplugil ağırlandı.

Programda ayrıca ‘’Cezeri kimdir ve nasıl bir ortamda yetişti? Saraylar ve sultanlar ile nasıl bir ilişkisi vardı? Cezeri hangi eserleri ile tanındı? Da Vinci Cezeri’den ne kadar etkilendi? Eserlerini yaparken matematikten ne kadar faydalandı?  Cezeri’nin yaptığı eserler günümüz teknolojisine ışık tuttu mu?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt arandı.

Tasavvuftan edebiyata, tarihten mitolojik hadiselere kadar farklı konu başlıkları Cumartesi 23.30’da ‘Konuşacaklarımız Var’ ile Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol