Sıradışı Tarih - 15 Ocak 2019

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile ABD’nin Suriye’den çekilme planı, ABD’nin Ortadoğu planı, Ortadoğu’da değişen düzen ve Türkiye’ye yönelik saldırılar masaya yatırıldı.

Gazeteci Turgay Güler, Amerika’nın Suriye’den çekilme kararına değinerek “Amerikalılar dediler ki, biz Suriye’den çekiliyoruz. Biz Amerikalılara Suriye’den çekilin demiştik. Sayın Cumhurbaşkanı, biz bu PKK YPG terör örgütünü sınırımızda barındırmayacağız dedi. Amerikan yönetiminin bölgeye ilişkin birtakım emelleri var, Amerikan devletinin bu emelleri devam ediyor. Dün Trump çıktı bir açıklama yaptı. Sizi ekonomik olarak mahvederiz dedi. Bunlar özrü kabahatinden büyük açıklamalar. Birkaç ay önce rahip Brunson krizi yaşandığında Türkiye’ye yönelik bir ekonomik saldırı başlatmışlardı. Bu ekonomik saldırının kaynağını biz biliyorduk. Görüyorsunuz ki emellerini yerine getirebilmek için oynayabiliyorlar, ekonomik saldırı, siyasi saldırı, darbe yapmaya kalkıyorlar” açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Çelik, İslam devletlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan tavrı ile ilgili “Tayyip Erdoğan’a en çok rahatsız olan İsrailli yöneticilerdi. Türkiye’nin takip ettiği Filistin politikası, Davos’ta onların Cumhurbaşkanlarına karşı Tayyip Erdoğan’ın bütün dünyanın huzurunda çıkışması, rezil etmesi, devleti terör devleti olarak nitelemesi İsrailli yöneticilerin Tayyip Erdoğan’a karşı düşmanca tavrı anlaşılabilir bir tavırdır. Fakat İslam ülkelerinin yöneticilerinin Tayyip Erdoğan’a karşı tavrı anlaşılmamaktadır. İsrail’den sonra en fazla Tayyip Erdoğan’dan ve Türkiye’nin durumundan rahatsız olan bu İslam ülkeleri dediğimiz yöneticilerdir” ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yapılan oyunlara değinerek “Eğer 15 Temmuz veya ondan önceki süreçler başarılı olsaydı, Tayyip Erdoğan bir şekilde siyasetin dışına itilseydi, şu anda Amerika artık rahat rahat Ortadoğu’yu dizayn ediyordu. Emperyalizmi bozan Erdoğan’dır ve son yüz elli seneden bu yana Ortadoğu’daki emperyalist politikaları engelleyen tek siyasetçi Erdoğan oldu.” dedi.

 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sıradışı Tarih - 5 Mayıs 2020

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik, Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş, Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda ve Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin ile birlikte Koronavirüs salgını, Koronavirüs ile mücadele ve Türkiye’nin sağlık sistemindeki büyük başarısı masaya yatırıldı.

Zafer Şahin, Türkiye’nin Koronavirüs ile mücadelesiyle ilgili olarak “Bu salgın bize gösterdi ki bu şehir hastaneleri bir zorunluluk. Türk milleti otel konforunda sağlık hizmeti alıyor. Bizim milletimizin her bir ferdi değerli. Bu ülkenin hiçbir insanı Koronavirüs ile kaderine terk edilmedi. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine bir sosyal devlet anlayışı söz konusu değil. Artık bütün ülkeler sağlıkta Türkiye modelini incelemek için sıraya girmiş durumdalar” sözlerini dile getirdi.

Ekrem Kızıltaş ise “Amerika Birleşik Devletleri, vatandaşlarına bin, iki bin dolar verdi ama sadece bir test yapmak için hastaneye gidenden de otuz beş bin dolar aldı. Dolayısıyla biz bu salgının başından beri hep şunu duyduk. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere bütün batı ülkelerinde sağlık hizmeti paralı olduğu için, Koronavirüs kaptıklarından şüphelenen insanlar bile paraları olmadığı için test yaptırmaya gitmeye cesaret edemediler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın her tarafındaki vatandaşlarını özel uçaklar gönderip buraya toplarken, onlar dışarıdan ülkeye getirecekleri insanlardan önce ipotek makbuzu imzalatarak o insanları oraya çağırdılar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sağlık hizmetleri parasız. Özellikle Koronavirüs ile alakalı kimseden tek kuruş alınmıyor. Şu anda dünyada mevcut yüz doksan küsür ülke arasında Türkiye Cumhuriyeti Devleti hakikaten Koronavirüs ile mücadele konusunda dünya çapında ilk sıralarda olan ülke” şeklinde konuştu.

Sıradışı Tarih - 5 Mayıs 2020
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet