Tarihte Yürüyen Adam -Abdülhamid Han | 29 Aralık 2018

Geçmişten günümüze yaşayan tarihi yapılar ve olayların anlatıldığı tarihi sevdiren program Tarihte Yürüyen Adam’da bu hafta yardıma muhtaç insanlar için 1988 yılında Abdülhamit Han tarafından yaptırılan, Darülaceze Kurumu’nun tarihçesi anlatılacak.

Tarihi yapıların hikâyeleri, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ile geçmişe farklı bir bakış sunan tarihçi-yazar Ahmet Anapalı bu hafta kuruluşundan bu yana zor durumda olan insanlara yardım faaliyetlerinde bulunan Darülaceze’nin, yapılış öyküsünü anlatacak. Ayrıca Anapalı, hayırseverliği ile bilinen Abdülhamit Han’ı, Darülaceze’yi kurmaya iten sebepleri ve hala aynı binada hizmet veren kurumun konumu hakkında izleyicileri bilgilendirecek.

Tarihi 1988 yılına dayanan Darülaceze’nin dil, din, ırk ayrımı yapmadan, o günden bu yana acizlere, sokaklarda yaşamak zorunda olan insanlara yardım etmeye devam ettiğini söyleyen Ahmet Anapalı, Abdülhamit Han’ın insanlığa bıraktığı bu iyilik mirasının hikâyesini ve daha fazlasını ekrana taşıyacak.

***

Tarihi sevdiren ve merak uyandıran program Tarihte Yürüyen Adam geçmişten günümüze kadar ayakta kalmayı başaran tarihi yapıları ve hikâyelerini izleyicilerle buluşturuyor.  Tarihçi Yazar Ahmet Anapalı’nın sunumuyla Ülke TV’de Tarihte Yürüyen Adam… Mekanların tarihçesi, gündelik hayatta sıkça kullanılan deyişlerin kökeni ve tarihe farklı bir bakış Ülke TV’de… Tarihte Yürüyen Adam, insanlar için anlamsız gelen taşı, toprağı en anlamlı hale getiriyor.

Medeniyetler beşiği, dünyanın incisi İstanbul… Fethedenin Hz. Muhammed’in sözüyle şereflendirildiği şehir. Her gün önünden geçtiğimiz çeşmenin, caminin, hanın-hamamın, büyük küçük her yapının yerinde daha önce hangi yapılar ve medeniyetler vardı? Oralarda neler yaşanmıştı?

“Dünü bilmeyen bugünü anlayamaz; bugünü anlamayan yarını göremez, yarını inşâ edemez; hattâ dünden gelen hamlelerin nedenlerini bile düşünemez.” diyen Abdulbaki Gölpınarlı’nın sözünden ilhamla ‘Tarihte Yürüyen Adam’ dünü anlatacak, bugünü gösterecek ve yarının rotası için ışık tutacak.

Tarihçi-Yazar Ahmet Anapalı’nın sunduğu “Tarihte Yürüyen Adam” Cumartesi Ülke TV’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet