Sıradışı Tarih - 4 Aralık 2018

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Latin Amerika ziyareti, Venezuela askerlerinin İstiklal Marşı’nı okuması, Maduro’nun Türk bayrağı hassasiyeti ve Türkiye’ye yönelik saldırılar masaya yatırıldı.

Gazeteci Turgay Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Venezuela ziyaretiyle ilgili “Venezuela’nın petrolü, altını ülkesine yetecek kadar var fakat perişanlar. Çünkü Amerika, CIA müsaade etmiyor. Bununla mücadele ediyorlar. Orada Türkiye ile gelişen bu ilişki neticesinde, BBC, İngilizler acayip rahatsız oldu. Venezuela’nın altınını Türkiye’nin işleyecek olması onları rahatsız etti. Lider dediğin Almanya’ya gidip vatan hainleriyle kol kola girmez, lider dediğin Venezuela’ya gider, orada ticari anlaşmalar yapar. Bizim dünyada şöyle bir özelliğimiz var, biz zulmetmeyiz, sömürmeyiz, kandırmayız, ihtiyacı olanın yardımına koşarız, düşmanımız bile bunu biliyor” ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Çelik, Venezuela’nın jest olarak İstiklal Marşı’nı okumasıyla ilgili olarak “Birçok devlet adamı gittiği yerlerde resmi törenle karşılanır, herhangi bir marş falan da çalınmaz, bazı toplantılarda iki ülkenin milli marşları çalınır ama söz yoktur. Şu an yeryüzünde yüz doksan yedi ülke var, hiçbir ülkenin milli marşını başka bir ülkenin muhafız alayı ezberleyip söylemez. İşte dışa açılma budur” açıklamasında bulundu.

Güler, Türkiye’nin son beş yılda yaşadığı olaylara değinerek “Çok net bir şey var, özellikle Türkiye 2013’ten 2018’e gelinceye kadar son beş yılda gezi, 17-25 Aralık, terör olayları, 15 Temmuz ve son ekonomik saldırılarla ekonomisi yüzlerce milyar dolar zarar etti. Bu zararın içerisinde CHP’nin, PKK’nın, HDP’nin, FETÖ’nün parmağı var. Yok diyorlarsa beni mahkemeye versinler, tek tek ispatlarım. Ülkeye, millete, bayrağa, devlete, ezana, ne kadar kutsalı varsa, ne kadar değeri varsa saldırdılar. Erdoğan’ı devirip yerine iktidar olmak için mi, keşke öyle olsa, Erdoğan’ın temsil ettiğini yıkmak için yapıyor bunu” sözlerini dile getirdi.

Programda ayrıca Güler, Kemal Kılıçdaroğlu’nu programa davet ederek “Kılıçdaroğlu programa gelsin, beş tane soru soracağım, cevap versin, oyumu ilk seçimde CHP’ye vereceğim” açıklamasının ardından Güler “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu stüdyoda ağırlayayım, buyursun gelsin, bana soru soracaksa moderatör gibi sorsun dert değil, ne istiyorsa konuşsun, süre kısıtlamam yok, sabaha kadar burada stüdyoyu kendisine tahsis edebilirim” sözleriyle programa damga vurdu.

YORUMLAR 1
  • Mustafa KAHRAMAM 06.12.2018 00:03
    Bu programı sürekli takip ediyorum. Fırsat bulamadigimdada www.izle7.com dan arıyor ve mutlaka izliyorum .