En Sıradışı - 15 Kasım 2018

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Ekrem Kızıltaş ile Atatürk’e hakaret iddiası, Kadir Mısıroğlu’nun hedefte olması ve yeni algı operasyonları masaya yatırıldı.

Gazeteci Turgay Güler, 10 Kasım günü çarşaflı bir kadının Atatürk ile ilgili söylediği sözler ile ilgili “Hanımefendi için provokatör demiyorum, ama ortaya çıkan eylem benim açımdan bir provokasyondur. Bilerek yapmıştır, bilmeden yapmıştır, bunu ben bilemem. Bunu hakimi savcısı gidip bakacak” ifadesini kullandı.

Güler “Benim tezim şu, bir el seçime az bir süre kala Türkiye’de bir atmosfer oluşturmaya çalışıyor ve bununla şunu amaçlıyor. 15 Temmuz, terör saldırıları, son olarak ekonomik saldırıyı beceremediler, en nihayetinde eski ayarlarına döndüler, ideolojik kamplaşma, ideolojik kavga gürültüyü yeniden beslemeye başladılar diye bakıyorum” açıklamasında bulundu.

Ahmet Kekeç ise, Kadir Mısıroğlu’nun hedefte olmasıyla ilgili olarak “Kadir Mısıroğlu çok önemli bir tarihçidir, Kurtuluş Savaşı’nda ve sonrasındaki o Kemalist kurgunun altını boşaltmıştır, o kurguyu oluşturanları rahatsız etti, Kadir Mısıroğlu’na duyulan nefretin sebebi bu” açıklamasının ardından Güler ise “Kadir Mısıroğlu’nu seversin sevmezsin, ama Kadir Mısıroğlu bir vatanseverdir” sözlerini dile getirdi.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet