Sıradışı Tarih - 13 Kasım 2018

Turgay Güler'in hazırlayıp sunduğu Sıradışı Tarih programında bu bölüm Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Türkiye’deki siyasal dönüşüm kodları ve Türkiye’nin dış politikadaki gücü masaya yatırıldı.

Turgay Güler, bir kadının ‘Atatürk ilah değildir’ sözleriyle ilgili olarak “O hanımefendiye provokatör demiyorum çünkü ne olduğunu bilmiyorum. Onun provokatör olup olmadığını devlet ortaya çıkartacak. Ama yaptığı fiil provokasyon” ifadesini kullanırken ardından Güler, “Bu hanımefendi siyasi bir partinin milletvekili değil, siyasi bir parti bu hanımefendinin arkasında da durmuş değil” açıklamasında bulundu.

Prof Dr. Mehmet Çelik ise Atatürk ile ilgili olarak “Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi değerler, bunlar günlük siyasete ve ideolojiye malzeme yapılmamalı. Atatürk bir siyaset adamıdır, bir devlet adamıdır, bir askerdir. Biz askeri yönünü, devlet adamlığı yönünü, siyasetçi yönünü inceleriz, hatasını, yanlışını kusurunu ve iyi yaptığı şeyleri tarihteki yerine oturturuz” sözlerini dile getirdi.

Ayrıca Çelik, “Atatürk düşmanlığını Tayyip Erdoğan bitirdi. Anıtkabir’e gidip defteri imzalıyor, bütün törenlerinde bulunuyor, devletin kurucusu, buna saygı duyacaksınız” ifadesini kullandı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol