Önce Sağlık - 19 Eylül 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer ve Zeynep Gümüş oldu.

Programda bu bölüm, diş eti çekilmesi, diş kayıpları, implant, yapay çene kemiği ve ağrıların psikolojik nedenleri konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Dr. Nihat Tanfer, diş eti çekilmesi, diş kayıpları ve implant ile ilgili izleyicilerden gelen, “Diş eti çekilmesi nedir? Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir? İmplant nedir? İmplant nasıl yapılır? Dişlerin tamamına implant yapılabilir mi? Yapay çene kemiği nedir? Yapay çene kemiği nasıl yapılır?” sorularını cevapladı.

Nihat Tanfer, şeker hastalığının herhangi bir şekilde bir operasyonun yapılmasına engel bir hastalık olmadığını, her türlü operasyonun kontrol altında yapılabileceğini belirtti.

Programın diğer konuğu Zeynep Gümüş ise ağrıların psikolojik nedenleri ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Zeynep Gümüş, ağrının tansiyonla ilgili inişleri çıkışları, şekeri, kan düzeyini etkileyebileceğini, kişiyi hem psikolojik hem de fizyolojik olarak etkileyebileceğini, bunun için kişinin ağrı çekmesi halinde profesyonel yardım alması gerektiğini söyleyerek izleyiciyi bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet