En Sıradışı - 15 Temmuz 2018

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Balıkesir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile birlikte 15 Temmuz demokrasi ve birlik günü masaya yatırıldı.  

Ahmet Kekeç 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili olarak “Geriye doğru düşündükçe esasında öfkemizi daha da arttıracak manzaralarla karşılaşıyoruz. Neden bu kadar çok öfkelendik, başkentimiz tarihte ilk kez bombalandı. Tarihimizde ilk kez böyle büyük bir afetle karşılaştık. Üstelik teröristlerin kullandığı o silahlar, bu insanların vergileriyle satın alınmış silahlardır” sözlerinin ardından “15 Temmuz klasik anlamda bir darbe değildi. Orada iki hedef vardı. Birisi Cumhurbaşkanımızı öldürmek, ikincisi onun sonucuna bağlı olarak Türkiye’yi iç savaşa itmek. Burada planlanan şey şuydu, Türkiye’deki toplumsal kargaşayı bastırmak adına bir takım harici unsurlar Türkiye’yi işgale açan bir darbe girişimidir” açıklamasında bulundu.

Hasan Öztürk ise “Türkiye’yi küçültmek isteyenler 15 Temmuz’da başarılı olsalardı kesinlikle Suriye’nin Kürt koridoru içimize de akarak oluşturulacaktı, Türkiye bölünecekti, Türkiye’nin bir takım şehirleri maalesef bizim elimizden çıkacaktı. Millet darbeye karşı mücadele edince bu bölünmenin önüne geçmiş oldu ve böylece de büyüyen bir Türkiye’ye karar vermiş oldu bu millet” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet