En Sıradışı - 5 Temmuz 2018

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Ankara’dan bağlanan Savcı Sayan ile birlikte CHP’de kurultay krizi, CHP’de iktidar savaşı ve Berna Laçin’in tweeti masaya yatırıldı.

Programda “CHP’de dip dalga gerçekleşecek mi? İnce ve Kılıçdaroğlu’nun farkı ne? Muharrem İnce 24 Haziran’da aslında kiminle yarıştı?” sorularının yanıtı En Sıradışı’nda ekrana geldi.

Ahmet Kekeç, dip dalga ile ilgili olarak “Dip dalgada Erdoğan’ın düşeceğini umut ettiler. Bu beklentiye giren herkes tasfiye oldu. Dip dalga döndü CHP’yi vurdu. CHP’de şu an çok ciddi bir kriz var. Hatta Cumhuriyet tarihindeki en ciddi krizlerden biri şu anda CHP’nin karşı karşıya bulunduğu. Çünkü işin içinde sadece bir genel başkanlı yarışı yok. Kemal beyi orada tutan, sevk ve idare eden güce karşı da bir kalkışma söz konusu” ifadelerini kullandı.

Savcı Sayan, Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasında karşılaştırma yaparak “Bugüne kadar sayın Erdoğan karşısında Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok yetersiz olduğunu yetersiz bir muhalif lider olduğunu hep söylüyoruz. Ama alternatifi Muharrem İnce olmaz, olamaz. Yani bunu Muharrem İnce ile çalışmış birisi olarak çok rahat söylüyorum. Ülke yönetme kabiliyeti, toparlama açısından ben sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu daha önde görüyorum. Ben şahsen Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu mukayesesinde Kılıçdaroğlu’nu desteklerim” açıklamasında bulundu.

Turgay Güler, Muharrem İnce üzerinden yapılan plana değinerek “Kemal Kılıçdaroğlu 2010 yılında CHP’nin genel başkanlığına getirilme süreci vardı. 2010’da Deniz Baykal’a yönelik kaset kumpasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nu genel başkan olarak gördük. Önce Kemal Kılıçdaroğlu’nu parlattılar, sonra Deniz Baykal’a kaset kumpası düzenlediler ve Kemal Kılıçdaroğlu yerine geldi. Şimdi gördüğümüz şu ki Muharrem İnce ile ilgili ilk parlatma operasyonunu yaptılar. Şu andaki Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Muharrem İnce arasındaki bu sürtüşme aslında bir fragman, bir jenerik. Neyin fragmanı neyin jeneriği bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Muharrem İnce’yi sahneye sürenler Muharrem İnce’den şu aşamada genel başkan değil başka bir şey olmasını bekliyorlar” sözlerini dile getirdi.

Programda ayrıca Güler, Berna Laçin’in Medine ile ilgili tweeti hakkında “Bugün böyle bir veri var mı elimizde, bugün ABD, Güney Afrika, İsveç, Hindistan, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Sri Lanka, Etiyopya, ilk onda bunlar var. Suudi Arabistan, Medine yok. Sen bugün olmayan bir veriyi bugünü anlatmak için kullanmıyor, yüzyıllardır devam eden bir büyük iftirayı, az sonra söyleyeceğine delil getirmek için kullanıyorsun. Bu, İslam dinine, İslam dininin kutsalına, Peygamberine hakaret eden bir şey” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet