Önce Sağlık - 27 Haziran 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Beyin, Sinir, Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Akın Öztürk, Beyin, Sinir, Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hikmet Uluğ, Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer oldu.

Programda bel fıtığı nedenleri, diş eti çekilmesi, diş kayıpları ve implant konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Op. Dr. Akın Öztürk ve Op. Dr. Hikmet Uluğ, bel fıtığı ile ilgili izleyicilerden gelen, “Bel fıtığı nedir? Bel fıtığı nedenleri nelerdir? Bel fıtığı belirtileri nelerdir? Bel fıtığının tedavi yöntemleri nelerdir? Her bel ağrısı fıtık belirtisi midir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Akın Öztürk, omurganın hareketli bir yapı olduğunu, omurganın hareketli olmasını sağlayan temel faktörün omur kemikleri arasında yer alan kıkırdak diskler olduğunu, bu kıkırdak disklerin zamanla oluşan bir takım fiziksel zorlanmalara bağlı olarak eğer bulundukları bölgeden taşarsa bacağa giden sinirlere baskı yaparak tipik fıtık belirtilerinin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Programın diğer konuğu Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer ise diş eti çekilmesi, diş kayıpları ve implant hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Dr. Nihat Tanfer, diş eti problemlerinin hafife alınmayacak kadar ciddi problemler olduğunu, diş eti problemlerinden başlayan sorunların çene kemiğine yayılabileceğine ve yayıldıktan sonra çene kemiği kayıpları olabileceğini belirtti.

İmplant yapılabilmesi için üç boyutlu bir çene kemiği olması gerektiğini söyleyen Tanfer, yeterli kemik olmadığı zaman implantın başarılı olamayacağını aktardı.

Ayrıca Tanfer, hamilelerde her türlü tıbbi müdahalenin üç aydan sonra rahatlıkla yapılabileceğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

 

YORUMLAR 1
  • Gül beyaz 01.02.2019 05:40
    Dr Akın bey süper beni ameliyat etti. Başarılar dilerim kendisine.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet