Önce Sağlık - 7 Haziran 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konuğu Ölüm ve Yas Terapisti Dr. Hakan Ertufan oldu. Programda yasın psikolojik boyutları hakkında bilinmesi gerekenler konuşuldu.

Dr. Hakan Ertufan, yasın psikolojik boyutları ile ilgili izleyicilerden gelen, “Yas nedir? Yas ile nasıl başa çıkılır? Ölüm ile yas arasında nasıl bir bağlantı var?” sorularını cevapladı.

Dr. Hakan Ertufan yasın çok kolaymış gibi göründüğünü fakat yaşam süreci içerisinde çeşitli bağlar oluştuğunu ve daha sonra o kişi kaybedildiğinde yasın ağır bir duygu olduğunu belirtti.

Yas duygusu yaşanmadığı zaman kitlenmiş yas denen bir durumun ortaya çıktığını söyleyen Ertufan, bunun hem ruhsal ve hem de fizyolojik sıkıntılara yol açtığını belirtti.

Dr. Hakan Ertufan, inkar mekanizmasının ölüme karşı verilen en temel tepki olduğunu, altı ay gibi bir sürenin normal yas olarak kabul edildiğini söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet