En Sıradışı - 5 Haziran 2018

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Gazeteci Yazar Yusuf Ziya Cömert, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ve Prof. Dr. Mehmet Çelik ile birlikte 24 Haziran seçimleri, muhalefetin yatırım düşmanlığı, CHP’de iktidar savaşı ve CHP’nin seçim yalanları masaya yatırıldı.

Programda “Muhalefet nasıl bir araya geldi? Ana muhalefetin Cumhurbaşkanlığı seçiminden umudu var mı? Muhalefet Türkiye’nin yükselişini neden hazmedemiyor? CHP, Muharrem İnce’yi neyi hesap ederek aday gösterdi?” sorularının yanıtı En Sıradışı programında ekrana geldi.

Ahmet Kekeç 24 Haziran seçimleri ile ilgili “Ben böyle bir seçim görmedim. Siyasi aktörler ilk kez açık oynuyorlar. Şu anda Türkiye’de mevcut bir yönetim var, bir Cumhurbaşkanı var, bu Cumhurbaşkanı bir sistem değişikliğine öncülük etti ve bunun doğal olarak muhalifleri türedi. Bu muhaliflerin içerideki aktörler olması çok anlaşılabilir bir durum. Ama bakıyoruz dış aktörler bu değişikliğe muhalefet ediyorlar, mevcut yönetimin iktidar etme biçimine dış dünyadan senkronize bir tepki var. Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böylesini hatırlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Turgay Güler ise Türkiye’ye yapılan saldırılara ve 15 Temmuz darbe girişimine değinerek “15 Temmuz’da bu ülke bir büyük saldırıyla karşı karşıya kaldı. Bu millet çıktı darbeyi durdurdu. Bu gerçekten bir büyük destandır, bu milletin ortaya koyduğu bir milli destandır. Bir hafta, on gün, yirmi gün Kemal Kılıçdaroğlu sesini çıkartamadı, ilk fırsatta bunun kurgu, tiyatro olduğunu söylemeye başladı, bu destanı itibarsızlaştırmanın peşine düştü ve bütün milleti saf yerine koydu” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet