Önce Sağlık - 28 Mayıs 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konuğu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hacı Kutlu oldu.

Programda bu bölüm, omurga hastalıkları ve tedavisi konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hacı Kutlu, omurga hastalıkları ile ilgili izleyicilerden gelen, “Skolyoz nedir? Omurga eğriliği nedir? Omurga eğriliğinin tedavi yöntemleri nelerdir? Kalça çıkığı nasıl tedavi edilir? Bel kayması nedir? Bel kaymasının tedavi yöntemleri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Hacı Kutlu, sırtta çıkıntı ve omuzda düşüklük varsa skolyozun belirtileri olduğunu, kişinin sırtındaki eğiklik altmış derecenin üzerindeyse nefes problemine sebep olacağından dolayı ameliyat edilebileceğini söyledi.

Hacı Kutlu, kalça çıkığının kalça eklemi implantıyla yerine konularak ağrı ve topallamanın giderildiğini aktarırken aynı zamanda bel kaymasının her yaşta tedavisi olduğunu söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet