En Sıradışı - 10 Mayıs 2018

Turgay Güler'in moderatörlüğünde ekrana gelen En Sıradışı programında bu bölüm stüdyo konukları Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Gazeteci Yazar Yusuf Ziya Cömert ve Ahmet Kekeç ile birlikte 24 Haziran seçimleri, Muharrem İnce’nin Hakkari mitingi, HDP - CHP ilişkisi ve CHP’nin İYİ Parti’ye gidip dönen vekilleri masaya yatırıldı.

Hasan Öztürk 24 Haziran seçimleri ile ilgili, “Bu seçim bambaşka bir seçim, bir Cumhurbaşkanı, sonra ilk defa altı yüze kadar yeni meclis seçeceğiz, seçerken ittifaklar üzerinden seçeceğiz, seçime alıştık fakat bu seçimi ilk defa yapacağız” açıklamasında bulundu.

Muharrem İnce’nin Hakkari’de olduğunu, birkaç gündür CHP seçim otobüsünden HDP şarkıları çalındığını yaklaşık beş yüz kişinin Muharrem İnce’yi dinlemeye geldiğini söyleyen Güler “İnce’nin Erdoğan ile yaptığı görüşmede sayın Cumhurbaşkanı, Muharrem İnce’ye ‘Bu kez orada Türk bayrakları olacak mı?’ diye sormuş. Tabi bu sıkıntı olduğu için orada göstermelik de olsa sekiz on kişinin eline Türk bayrağı vermişler” ifadelerini kullandı.

Ahmet Kekeç, “Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa ilk turda HDP kendi adaylarını yani Selahattin Demirtaş’ı destekleyecekler. Onun alacağı oy oranı sınırlı, ikinci tura kalması halinde ikinci adaya oy verecekler, bu adayın Muharrem İnce olması bekleniyor” sözlerinin ardından, “Bence Muharrem İnce seçim kampanyası yürütmüyor. Ben Muharrem İnce’yi performans ya da tavır olarak beklediğimin üzerinde buldum. Muharrem İnce’yi olabildiğince yapıcı buluyorum. Buradan yola çıkarak İnce, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası yürütmüyor, CHP genel başkanlığına oynuyor” açıklamasında bulundu.

Hasan Öztürk ise, “İYİ Parti nasıl kuruldu meselesi de bize bir şey söylüyor. MHP genel başkanını değiştirmek üzerine bir hamle yapıldı. Olağanüstü kongre çalışmaları başlatıldı, Meral Akşener yanına birkaç tane adam alıp MHP genel başkanlığı için ortaya çıktı ve bu ortaya çıkış sırasında da FETÖ’nün bütün unsurları destek verdi, FETÖ’cülerin yanında PKK’lılarda destekledi” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet