Önce Sağlık - 4 Mayıs 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konukları Diş Hekimi Ali Zeybek ve Psikolog Alanur Özalp oldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Diş Hekimi Ali Zeybek, diş tedavileri ile ilgili izleyicilerden gelen, “Diş eksikliği nasıl giderilir? İmplant nedir? İmplant kimlere yapılır?” sorularını cevapladı.

Ali Zeybek, zaman zaman ağızda mevcut olan dişlerde şekil bozuklukları ortaya çıkabileceğini ve protezlerin devreye girdiğini söyledi.

Ağızdaki dişlerin suni bir şekilde düzeltilmesinin protez olduğunu söyleyen Zeybek, sabit ve hareketli protezler olmak üzere ikiye ayrıldığını aktardı. Zeybek, sabit protezlerin gerçek dişlere çok yakın olduğu için her kesimin kolayca kabul ettiği bir yöntem olduğunu belirtti.

Programın diğer konuğu Psikolog Alanur Özalp ise çocuklarda alt ıslatma ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Alanur Özalp alt ıslatmanın üç sebebi olduğunu, uykusu ağır, hiperaktif çocuklarda ve genetik faktörlerden dolayı olabileceğini aktardı.

Çocukta psikolojik sebeplerden dolayı da alt ıslatma probleminin görülebileceğini belirten Özalp, bunun tedavisinin mümkün olduğunu söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet