Önce Sağlık - 29 Nisan 2018

Ülke TV’de yayınlanan Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programının bu bölümdeki konuğu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadir Uskuay oldu.

Op. Dr. Kadir Uskuay, hemoroid ile ilgili izleyicilerden gelen, “Hemoroid nedir? Hemoroid tedavileri nelerdir? Hemoroid nasıl tedavi edilir? Hemoroid belirtileri nelerdir?” sorularını cevapladı.

Op. Dr. Kadir Uskuay, bağırsağın en son bölümündeki toplar damarların şişmesinin, genişlemesinin hemoroid olduğunu ve toplumda iki üç kişiden birinde görüldüğünü aktardı.

İçerdeki hemoroidlerin dışa doğru şişmesinin basit bir hemoroid olduğunu ve tedavisinin yapıldığını belirten Uskuay, şişlik sert ve ağrılıysa bunun dış hemoroidin pıhtılaşması olduğunu söyledi. Uskuay, hemoroidli yer uyuşturularak hastalıklı toplar damarın oradan alındığını ve alındığında o damar yok olduğu için bir daha tekrarlama şansının kalmadığını söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında. 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet