Önce Sağlık - 6 Nisan 2018

Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programında Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Ortodontist Dr. Uğur Bilgiç, Beyin - Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cengiz Gömleksiz konuk oldu. Programda, dişlerdeki çapraşıklıklar, ortodontik tedavi, boyun düzleşmesi, bel ve boyun fıtıklarının tedavisi konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Ortodontist Dr. Uğur Bilgiç, dişlerdeki çapraşıklıklar ile ilgili izleyicilerden gelen, “Çapraşık diş genetik midir? Çapraşık diş tedavi edilebilir mi? Ortodontik tedavi nedir ve nasıl uygulanır?” sorularını cevapladı.

Dr. Uğur Bilgiç, dişlerdeki çapraşıklığın genellikle genetik olduğunu, fakat süt dişlerinin erken çekilmesi sonucu da çapraşıklık olabileceğini söyledi.

Tel tedavisi yerine diş plağının da yapılabildiğini söyleyen Bilgiç, diş plağının günde ortalama yirmi saat kullanılması gerektiğini ayrıca tedavi süresinin tellerden daha erken bittiğini aktardı.

Programın diğer konuğu Beyin - Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cengiz Gömleksiz ise boyun düzleşmesi, bel ve boyun fıtıklarının tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Op. Dr. Cengiz Gömleksiz, boyun fıtığının sadece boyun ağrısı olmadığını, asıl boyun fıtığı şikayetlerinin kol, göğüs, sırt, ense ağrısı, kulak çınlaması ve baş dönmesi olduğunu belirtti.

Cengiz Gömleksiz, ortadan oluşabilecek fıtıkların omurilikte ezilmeye ve buna bağlı olarak ilerleyen dönemlerde kollarda ve bacaklarda kalıcı kuvvet kaybına neden olabileceğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet