Önce Sağlık - 1 Nisan 2018

Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programında Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Samet Yardımcı konuk oldu. Programda, obezite ve cerrahi tedavisi konuşuldu.

Doç. Dr. Samet Yardımcı, obezite ile ilgili izleyicilerden gelen, “Obezite nedir? Obezite nasıl tedavi edilir? Obezite ameliyatları nasıl yapılır? Tüp mide ameliyatlarındaki süreç nasıl olmalı?” sorularını cevapladı.

Doç. Dr. Samet Yardımcı, obezitenin kendi başına bir hastalık olduğunu, obezitenin birçok hastalığa sebep olduğunu, bunların şeker hastalığı, karaciğer yağlanması, eklem hastalıkları ve yüksek tansiyon gibi hastalıklar olduğunu aktardı.

Samet Yardımcı, tüp mide ameliyatının hastaya doğru beslenmeyi öğreten bir ameliyat olduğunu, mide küçüldüğü için iştahın azaldığını ve daha az gıda ile doyulabildiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet