Önce Sağlık - 30 Mart 2018

Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programında Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Diş Hekimi Ali Zeybek, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Muhammed Ayaz konuk oldu. Programda, diş eksikliklerinin tedavisi, implant, diş tedavisinde robotik sistem ve çocuklarda okul başarısızlığı konuları konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Ali Zeybek, diş tedavilerindeki son gelişmeler ile ilgili izleyicilerden gelen, “İmplant nedir? İmplant kimlere yapılır? Robotik sistem nedir? Kimlere robotik sistem uygulanır? Dişi olmayanlara robotik sistem uygulanabilir mi? Diş eksiklikleri nasıl giderilir? Diş protezi nasıl yapılır? Diş eti çekilmesi tedavileri nasıl olur?” sorularını cevapladı.

Ali Zeybek, eksik olan ve ağızda bulunan dişleri daha güzel hale getirmek için protez çalışmaları yapıldığını, ağızda ölçü almak yerine ağız içi kamerayla ölçü alındığını, hastanın özelliklerine uygun protez yapıldığını ve robotik sisteme aktarıldığını belirtti. Zeybek, ağıza yabancı madde girdiği zaman boğulma hissi olan kişiler için robotik sistemin faydalı olduğunu söyledi.

Diş eti hastalığının önemli olmasına rağmen tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirten Zeybek, diş eti hastalığında ağrı ve acı olmadığı için geç fark edildiğini, bunun için önlem alınmasının faydalı olabileceğini aktardı.

Programın diğer konuğu Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Doç. Dr. Muhammed Ayaz ise çocuklarda okul başarısızlığı hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Doç. Dr. Muhammed Ayaz, ders başarısızlığına neden olan ruhsal sorunları temelde ikiye ayırmanın mümkün olabileceğini belirtti.

Muhammed Ayaz, çocuk doğduğu andan itibaren var olan sorunların nörogelişimsel sorunlar olarak değerlendirildiğini, bunların dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, anlama ve kavrama ile ilgili sorunlar olduğunu söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet