Önce Sağlık - 23 Mart 2018

Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programında Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Diş Hekimi Ali Zeybek ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Kapu konuk oldu. Programda, diş eksikliklerinin tedavisi, implant, diş tedavisinde robotik sistem ve obezite cerrahisi konuları konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Ali Zeybek, diş eksiklikleri ve implant ile ilgili izleyicilerden gelen, “İmplant nedir? İmplant kimlere yapılır? Robotik sistem nedir? Kimlere robotik sistem uygulanır? Dişi olmayanlara robotik sistem uygulanabilir mi?” sorularını cevapladı.

Ali Zeybek, eksik olan dişlerin telafi edilmesini, yerine koyulması gerektiğini fakat ağızın yeterliliği, kemik düzeyi ve diş etleri pozisyonundan dolayı her ağıza implant yapılamadığını belirtti.

Zeybek, yeni yöntem olan bilgisayar destekli robotik sistemde, ağızda hekim tarafından dişler küçültüldükten sonra ağız içi kamerayla tarama yapıldığını ve en önemli özelliğinin ise ağız içerisinde ölçü almanın gerek olmadığını söyleyerek izleyicileri bilgilendirdi.

Programın diğer konuğu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Kapu ise obezite cerrahisi hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Op. Dr. Hüseyin Kapu, obezite ameliyatının genelde kırk yaşın altındaki kişilerde uygulanmaması gerektiğini aktardı.

Hüseyin Kapu, ameliyatta midenin yaklaşık yüzde seksenlik kısmının alındığını, midenin hacmi küçüldüğü için kişilerin artık daha az yemek yediğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet