Önce Sağlık - 7 Mart 2018

Emel Aktan’ın hazırlayıp sunduğu Önce Sağlık programında Türkiye’nin önde gelen uzmanları canlı yayında Önce Sağlık’ta bilgiler veriyor, soruları yanıtlıyor.

Önce Sağlık programına bu bölüm, Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci ve Üroloji Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Bozkurt konuk oldu. Programda, kök hücre yöntemi, prostat tedavisi ve plazmakinetik yöntemi konuşuldu.

Önce Sağlık programına konuk olan Algoloji (Ağrı) Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, kök hücre ile ilgili izleyicilerden gelen, “Kök hücre nedir? Kök hücre kimlere yapılır? Kök hücre nerelere uygulanır? Kök hücre nasıl uygulanır? Kök hücre kanser ağrılarına yapılabilir mi? Hangi ağrılarda kök hücre tedavisi işe yarıyor?” sorularını cevapladı.

Prof. Dr. Nurettin Lüleci, vücudun her dokusunda kök hücre olduğunu, aktif hücreler olmadığını, en fazla göbek etrafındaki yağlarda kök hücre bulunduğunu söyledi. Lüleci, yağ dokusu ve kemik iliğinin zengin kök hücre kaynağı olduğunu belirtti.

Nurettin Lüleci, en fazla diz, kalça ve omuz eklemlerindeki ağrılarda kök hücre kullanıldığını, diyabet hastalığına bağlı ağrı, yanma, batma, karıncalanma, uyuşma gibi ağrılarda da etkili olduğunu aktardı. Ayrıca Lüleci, kök hücre tedavisinin genelde tek seans olduğunu, yağların bir enjektörle alındığını ve beş saatlik bir sürede yağların ayrıştırıldığını söyleyerek izleyiciyi bilgilendirdi.

Programın diğer konuğu Üroloji Uzmanı Op. Dr. Halil İbrahim Bozkurt ise prostat ve tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri izleyiciye aktardı.

Op. Dr. Halil İbrahim Bozkurt, prostatın daha çok elli yaş ve üstü kişilerde görüldüğünü ve İhmal edilirse böbrek yetmezliğine yol açacağını belirtti.

Plazma kinetik yönteminin belden aşağı uyuşturularak yapıldığını söyleyen Halil İbrahim Bozkurt, kapalı bir sistem olduğunu, zehirlenme riskinin olmadığını, kanamanın ise yok denecek kadar az olduğunu söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Yapımcılığını ve sunuculuğunu deneyimli haberci Emel Aktan’ın yaptığı Önce Sağlık her gün 12:15’de Ülke TV ekranlarında.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet