Sıradışı Tarih - 31 Ekim 2017

Gazeteci Turgay Güler ve Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Sıradışı Tarih programı Ülke TV’de ekrana geldi. Dünyada olup bitenler değerlendirildi. Mehmet Çelik, Evliya Çelebi ile bir akrabalığın mı var? diyerek Turgay Güler’in yoğun gezi temposuna espiriyle atıfta bulundu. Turgay Güler’de Azerbaycan’da katıldığı Demir İpek Yolu hattına dair bilgiler verdi. Bu projenin Türkiye ekonomisine katacaklarından bahsetti. Asya’dan, Avrupa’ya uzanacak demirden bir ipek yolunun büyük bir proje olduğunu belirten Turgay Güler Atatürkçüyüm diyen herkesin bunları desteklemesi gerektiğini belirtti. Türkiye’nin 2023 hedeflerinde bahsedildi.

Mehmet Çelik, hükümete yönelik hükümet Türkiye’yi yalnızlaştırılıyor eleştirilerine geçmişte yapılan hataların bugünkü sorunlara sebep olduğunu söyledi. Ve ülkemizin gücünün üretime dayalı ekonomiyle artacağını belirtti. Atatürk’ün kurduğu bir partinin bunların karşısında durmasını eleştirdi.

‘’Türklerin ve Kürtlerin birlikteliği bozulamaz’’ diyen Çelik, Barzani’nin Kuzey Irak’ta politikalarını eleştirdi. Türkler ve Kürtlerin birlikteliğine vurgu yaptı, ayrılığın ikisi için de felaket olacağını söyledi. Barzani’nin İsrail’e hizmet ettiğini ve açılan İsrail bayraklarını eleştirdi.

Ayrıca programda cumhuriyetin yıl dönümü sebebiyle cumhuriyete dair konuşuldu. Cumhuriyetin 94. yılı ve kuruluştan bu zamana kat edilen yol anlatıldı.  

Turgay Güler’in farklı üslubu ve Mehmet Çelik’in yorumlarıyla ‘Sıradışı Tarih’ 3 Ekim’den itibaren Her Salı saat 22:00’da Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol