Muhabbet KapısıProf. Dr. Mustafa Karataş ile - 25 Aralık 2022

HZ. MUHAMMED VE HZ. AİŞE ÖRNEK EVLİLİK HAYATLARI MUHABBET KAPISI’NDA 
     
İslamiyet’e dair merak edilen konular Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sunumuyla Muhabbet Kapısı’yla ekranlardaki yerini alıyor. Muhabbet Kapısı’nda bugün İslam önderi Hz. Muhammed ve eşi Hz. Aişe ile olan örnek iletişimi konu olacak.  
     
Dini konularda akıllara takılan sorular, Allah’ın Müslümanlara emirleri, Hz. Muhammed’in ümmetine verdiği tavsiyeler ve Kur’an-ı Kerim’de yer alan mesajlar Muhabbet Kapısı ile ekrana geliyor. Programda bu hafta Müslümanların öncüsü Hz. Muhammed’in eşi Hz. Aişe ile olan iletişimi ve Hz. Aişe ilgili merak edilenler ele alınacak. Karataş, ‘Hz. Muhammed Hz. Aişe ile nasıl tanıştı? Hz. Muhammed ve Hz. Aişe evlendiklerinde kaç yaşındalardı? Hz. Aişe en çok kimi kıskanırdı? Hz. Aişe neden iftiraya uğradı? Hz. Muhammed Hz. Aişe’ye hangi ismi vermiştir ve hangi künyeyi takmıştır? Hz. Aişe’nin odası nasıldı? Hz. Aişe fetva verir miydi? Hz. Muhammed neden Hz. Aişe’nin odasına defnedildi?’ sorularını Muhabbet Kapısı’nda yanıtlanacak.      
   
İslam’da birlik ve beraberliğin önemi, aile hayatında dikkat edilmesi gereken noktalar, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlar her hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın sohbetiyle Muhabbet Kapısı’nda ekrana taşınıyor.     
  
Mustafa Karataş ile Muhabbet Kapısı her Perşembe ve Pazar 09.50’de Kanal 7’de...    

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet