Gündüz Gece – Trabzon - Uzungöl | 17 Aralık 2022

UZUNGÖL’DE KUYMAK KEYFİ

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta tertemiz havası, doğal güzellikleriyle Karadeniz’in incisi Trabzon Uzungöl’ den seyircisiyle buluşuyor. 
 
Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıkıyor. Gündüz Gece ekibi bu hafta görenleri kendisine hayran bırakan manzarası, tertemiz doğasıyla Trabzon Uzungöl’ü ekranlara taşıyacak. Gündüz Gece ekibi ilk olarak Uzungöl’de akarsu başında yöre halkı ile kuymak yapımını izleyicisi için aktardı. Uzadıkça uzayan kuymağı gören Kürşat kuymağın lezzeti karşısında heyecandan ne yapacağını şaşırdı. Akarsu kıyısında keyif yapan Kürşat, manzaraya karşı türkü söyledi. Gündüz Gece ekibinin bir sonraki durağı Uzungöl Dursun Ali İnal Müzesi oldu. Müzede birbirinden değerli ve nadide ağaç işçiliğiyle yapılmış eserler dikkat çekti. Kürşat, Dursun Ali İnal Müzesindeki tamamen ağaçtan yapılmış arabayı izleyenleri için test etti.  
 
Uzungöl gezisinin devamında Gündüz Gece ekibi Boztepe’nin yamacında bulunan tarihi Kızlar Manastırı’na gitti. Gündüz Gece ekibi şehre hakim bir tepede kurulan manastırın şahane yapılarını inceledi. Son olarak yöre halkıyla toplanan Gündüz Gece ekibi Kürşat’ın türküleri ve kemençe eşliğinde eğlenceli dakikalar yaşadı.  
 
Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…    

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet