Gündüz Gece - Gaziantep | 14 Mayıs 2022

Ekranların sempatik ismi Kürşat, Anadolu’nun cennet köşelerini gezmeye devam ediyor. Farklı şehirlerden renkli görüntüler ve yıllardır süregelen ilginç geleneklerin yer aldığı Gündüz Gece bu hafta Güneydoğu Anadolu’nun incisi Gaziantep’ten evlere konuk oldu.

Türkiye’nin gizli kalmış köşeleri, Doğu’dan Batı’ya ülkenin her bölgesinden ilginç gelenekler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekler sevilen türkücü Kürşat’ın sunumuyla Gündüz Gece’de izleyici karşısına çıktı. Gündüz Gece ekibi bu hafta zengin mutfağı, şanlı tarihi ve sıcacık insanlarıyla Gaziantep’ten renkli görüntülerle ekrandaki yerini aldı. Kürşat Gaziantep’te ilk olarak kahvaltı yapmaya gitti. Gaziantep halkının sabahın erken saatlerinde kuyruk oluşturduğu ciğerciye giden Kürşat, Antep’teki kahvaltı kültürü hakkında bilgi aldı. Gündüz Gece ekibi daha sonra Antepli kadınlarla buluştu. Antep’in meşhur yemeklerinin yapımına eşlik eden Kürşat, keyifli bir sohbete imza attı.

Gündüz Gece ekibi son olarak soluğu Gaziantep’in meşhur künefe ustasının yanında aldı. Tepsi tepsi künefeleri gören Kürşat, sabırsızlıktan yerinde duramadı.

Anadolu kültürünü gerçek tanıklarından dinlemek isteyenlerin buluştuğu ‘Gündüz Gece’ her Cumartesi 11:30’da Kanal 7’de…



YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet