Cuma Sohbetleri - 5 Ekim 2018

İslamiyet’i gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak ve ahiret hayatını güzelleştirmek için bilinmesi gereken dini bilgiler yeni yayın döneminde Cuma Sohbetleri’yle izleyiciye aktarılmaya devam ediyor. Kanal 7 ekranlarının sevilen ismi Muhsin Bay’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın anlatımlarıyla ekrana yansıyan Cuma Sohbetleri her hafta Cuma namazından önce bilgilendiriyor.

Necmettin Nursaçan, “Fidye nedir? Oruç tutmak yerine fidye verilir mi? Adak kesmek yerine parasını bağışlamak caiz midir? Kaza namazı borcu olanlar nafile namazı kılabilir mi?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Oruç tutmak yerine fidye verilir mi?” sorusuna Necmettin Nursaçan, fidyenin rahatsızlığı sürekli olan, devam eden, iyileşmeyecek olan hastalar için geçerli olduğunu, onun dışında oruç borcunun tutulması gerektiğini aktardı.

Başka bir izleyiciden gelen, “Adak kesmek yerine parasını bağışlamak caiz midir?” sorusuna ise Nursaçan, böyle bir şeyin olmayacağını, o sözün yerine getirilmesi gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla Cuma Sohbetleri her Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7'de.

 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet