Dünyanın Tadı - Özbekistan - 15 Eylül 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta eşsiz tarihi yapıtların arasında muhteşem lezzetlere ev sahipliği yapan Özbekistan’dan izleyici karşısına çıkacak. 

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu hafta Özbekistan mutfağının ilginç lezzetlerini keşfe çıkacak. Özbekistan’ın tarihi sokaklarını dolaşan Dünyanın Tadı ilk olarak Özbeklerin milli yemeği at etli norin yapımını öğrenecek.  Yasin Esirgenç, ince ince doğranmış at etinin makarna benzeri bir hamurla harmanlanmasıyla yapılan yemeğin at sucuğuyla servis edildiğini görünce çok şaşırdı. Özbekistan lezzetlerini en iyisini bölge halkının elinden yiyebileceğini düşünen Dünyanın Tadı ekibi, Özbek bir ailenin evine konuk oldu. Ev sahibesiyle birlikte Özbek mantısı açan Yasin Esirgenç, izleyicileri için bu mantının püf noktalarını not aldı. Buharda pişen mantıyı tatmak için sabırsızlanan Esirgenç, Yakupcan’la birlikte mantı yeme yarışına girdi. 

Özbekistan’ın meşhur pilavını yemeden dönmek istemeyen Dünyanın Tadı ekibi soluğu buhara pilavı ustasının yanında aldı. Ustayla birlikte keyifli bir sohbete dalan Yasin Esirgenç, buhara pilavının ortaya çıkış öyküsünü dinledi. Dünyanın Tadı ekibi havuç, et ve çeşitli baharatlarla aroma katılan pilavın tadına bakınca kendinden geçti.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet