Dünyanın Tadı Diyarbakır 3 - 8 Eylül 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta Diyarbakır’ın birbirinden lezzetli tatlarını keşfetmeye devam ediyor.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu hafta birbirinden lezzetli yöresel yemekleriyle Türkiye’nin en zengin mutfaklarından olan Diyarbakır mutfağına girdi. Dünyanın Tadı ekibi Diyarbakır’da ilk olarak içerisinde un, maya, susam, mahlep, sıvı yağ, tarçın, rezene, süt ve yumurta olan Diyarbakır çöreği yapımına eşlik etti.

Ardından Esirgenç soluğu çiğ köfte ustasının yanında aldı. İçerisinde kıyma, maydanoz, yeşil soğan, kuru soğan, sarımsak, limon, domates, karabiber, nane, isot, salça ve marul olan Diyarbakır’ın olmazsa olmazı çiğ köftenin yapımını ustasından öğrenen Esirgenç, karşılaştığı lezzete hayran kaldı.

Dünyanın Tadı ekibi kuzu kol ve kuzu istakoz yemeğinin yapımını ekrana getirdi. Kuzu kaburgayı yağlayıp fırında pişirilmesine eşlik eden Esirgenç, yemeğin sunumuna ve tadına hayran kaldı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet