Dünyanın Tadı - Diyarbakır-2 - 1 Eylül 2018

Yasin Esirgenç’in sunduğu Dünyanın Tadı farklı kültürler ve lezzetlerle evlere konuk oluyor. İlginç yemek alışkanlıklarının ekrana taşındığı Dünyanın Tadı bu hafta zengin kültürü ve lezzetli mutfağıyla dikkatleri üzerine çeken Diyarbakır’dan izleyici karşısına çıktı.

Yasin Esirgenç’in sunumuyla ekrana gelen Dünyanın Tadı, dünyanın seçkin mutfaklarından farklı yemekleri ve sofra kültürlerini izleyicilerle buluşturuyor. Yasin Esirgenç bu hafta birbirinden lezzetli yöresel yemekleriyle Türkiye’nin en zengin mutfaklarından olan Diyarbakır mutfağına girdi. Dünyanın Tadı ekibi Diyarbakır’da ilk olarak kibe mumbar yemeğinin yapımına eşlik etti. İçerisinde pirinç, kıyma, kuyruk yağı, tuz, soğan, karabiber, kimyon, sıvı yağ, salça, pul biber, nane olan kuzu işkembesi ve mumbarıyla hazırlanan bu ilginç yemeği tatmak için sabırsızlanan Esirgenç, izleyicileri için kibe mumbarını denedi. Diyarbakır sokaklarında acur satan seyyar satıcıyla karşılaşan Yasin Esirgenç, tezgahtar çocukla birlikte eğlenceli bir sohbete imza attı. Diyarbakır’ın lezzetlerini keşfederken Diyarbakır tarihine de değinmek isteyen Dünyanın Tadı ekibi, Çin Seddi’nden sonra en uzun surlar olarak bilinen Diyarbakır Surları’nın geçmişini öğrendi. Diyarbakır’da misafire gösterilen özenin bir göstergesi olan taraklık yemeğini duyan Yasin Esirgenç soluğu ustasının yanında aldı. İçerisinde kuzu kaburga, domates, biber, salça, tuz, sıvı yağ ve pul biber olan taraklık yemeğinin yapımına eşlik eden Esirgenç, karşılaştığı lezzete hayran kaldı.

Diyarbakır denince akla ilk gelenlerden karpuzu yerinde yemek isteyen Dünyanın Tadı ekibi karpuz tarlasına gitti. Diyarbakır karpuzunu diğer karpuzlardan ayıran özelliklerini öğrenen Yasin Esirgenç, çiftçilerle sohbet edip karpuzun tadına baktı.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet