Cuma Sohbetleri - 4 Mayıs 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Eyüp Sultan Dede Korkut Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri konuk oldu. Programda, izleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Necmettin Nursaçan, “Kürtaj dinimizde haram mıdır? Kıssaların doğruluk kaynağı nedir? Alkol olan yerde namaz kılınır mı? Damar yolu ile verilen ilaç orucu bozar mı? Tutulamayan oruçların fidyesi kimlere verilir? Kaza oruçları nasıl tutulur? Vefat eden bir kişi için ne yapmak daha hayırlıdır? Bir Müslüman kaç yaşında Allah’a karşı sorumlu olur?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Kürtaj dinimizde haram mıdır?” sorusuna Necmettin Nursaçan, kürtajın cana kıymak olduğunu, cinayet olduğunu, böyle bir şeyin yapılmaması gerektiğini aktardı.

Başka bir izleyiciden gelen, “Kaza oruçları nasıl tutulur?” sorusuna ise Nursaçan, Ramazanda tutulan oruç kasten bozulursa onun için kefaret gerektiğini, kaza veya nafile orucu bozulduğunda ise gününe gün kaza edilmesi gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet