Cuma Sohbetleri - 27 Nisan 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Göktürk Turgut Özal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. Programda, izleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Necmettin Nursaçan, "Evli çift birbirine hakaret ederse dini nikah düşer mi? Kocası borçlu olan bir kadının altınlarına zekat düşer mi? Gusül abdest almadan yemek ya da içmek haram mıdır? Alkollü iken gusül abdesti alınır mı? Dişte dolgu varsa gusül abdest ve namaz kabul olur mu? Kadınlar pantolonla namaz kılabilirler mi? Cuma namazı herkese farz mıdır?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Alkollü iken gusül abdesti alınır mı?” sorusuna Necmettin Nursaçan, alkollü iken gusül abdesti alınmayacağını akıl başa geldikten sonra alınmasını belirtti.

Başka bir izleyiciden gelen, “Kadınlar pantolonla namaz kılabilirler mi?” sorusuna ise Nursaçan, vücudun el, yüz hariç her tarafın örtülü olması, vücut hatlarının belli olmaması gerektiğini ve pantolon giyip üzerine uzun bir şey giyilirse sıkıntı olmayacağını söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet