Necmettin Nursaçan'la Sohbetler - 31 Mart 2018

Dünyada ve ebedi hayatta huzurlu bir yaşam sürmek için yapılması gerekenlerin konuşulduğu, İslamiyet’i hakkıyla yaşamanın öğütlendiği ‘’Nursaçan’la Sohbetler’’ Kanal 7 ekranlarında izleyicisini bilgilendirmeye devam ediyor. Programda bu hafta İslamiyet’e dair merak edilenler hakkında bir sohbet gerçekleştirildi.

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın yorumları, Ayşe Güler Alaca’nın sunumuyla ekrana gelen Necmettin Nursaçan’la Sohbetler dini konuları ele almaya devam ediyor. Kur’an-ı Kerim’i rehber alan programda bu hafta İslamiyet’e ve sosyal hayata dair merak edilenler konuşuldu.

Necmettin Nursaçan, “Eşlerden biri din değiştirdiğinde dini nikah düşer mi? Evvabin namazı nedir ve nasıl kılınır? Sabah namazının sünnetini kaza yapmak gerekir mi? Namazı huşu içinde kılmak için nelere dikkat etmek gerekir? Yeni evlenenlere zekat verilir mi? Kurban eti dağıtılırken nelere dikkat edilmelidir?” sorularını canlı yayında yanıtladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Eşlerden biri din değiştirdiğinde dini nikah düşer mi?” sorusuna Nursaçan, erkek veya kadın din değiştirdiğinde dini nikahın düşeceğini belirtti.

Başka bir izleyiciden gelen “Sabah namazının sünnetini kaza yapmak gerekir mi?” sorusuna ise Nursaçan, öğlen ezanının okunmasına yirmi dakika kalıncaya kadar olan süre içerisinde o günün sabah namazı kılınırsa sünnetiyle birlikte kılınması gerektiğini, vakit geçtikten sonra ise sünnetinin kılınmayacağını söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

‘Necmettin Nursaçan’la Sohbetler’ Ayşe Güler Alaca’nın sunumu, Necmettin Nursaçan’ın sohbetleriyle her Cumartesi 10:00’da Kanal 7’de… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet