Cuma Sohbetleri - 23 Mart 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Alibeyköy Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. Programda, izleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Necmettin Nursaçan, “Oruç borçları üç aylarda tutulabilir mi? Kaza ve nafile orucu aynı anda tutulur mu? Nafile orucunun sevapları nelerdir? Şans oyunundan kazanılan para ne yapılmalı? Kişiye zekat nasıl düşer? Arapça bilmeyen kişi Kur’an-ı Kerim’i gözüyle takip ederse hatim olur mu?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Kaza ve nafile orucu aynı anda tutulur mu?” sorusuna Necmettin Nursaçan, hem kaza hem de nafile orucun aynı anda tutulamayacağını, niyette kesinlik olması gerektiğini belirtti.

Başka bir izleyiciden gelen, “Kişiye zekat nasıl düşer?” sorusuna ise Nursaçan, eğer altın seksen bir gramı geçiyorsa, üzerinden de bir yıl geçmişse yüzde iki buçuk veya kırkta bir zekat verilmesi gerektiğini söyleyerek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet