Cuma Sohbetleri - 16 Mart 2018

Kanal 7 ekranlarının beğeniyle takip edilen programı ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma günlerinin nurunu ekrana taşımaya devam ediyor. Cuma Sohbetleri’ne bu hafta Alibeyköy Kılıçarslan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri konuk oldu. Programda, izleyicilerden gelen sorular üzerine dini konularda bilinmesi gerekenler hakkında sohbet gerçekleştirildi.

Necmettin Nursaçan, “Yeni doğan çocuğa karşı dini vecibeler neler olmalıdır? Sabah namazının kazası olur mu? Ezan bitmeden namaza durulur mu? Burun estetiği yaptırmak günah mıdır?” sorularını cevapladı.

Nursaçan, izleyicilerden gelen sorulara Kur’an-ı Kerim ışığında yanıt verdi. “Sabah namazının kazası olur mu?” sorusuna Necmettin Nursaçan, sabah namazı vaktinde kılınmazsa güneş doğduktan kırk beş dakika sonra sünnetiyle birlikte kılınması gerektiğini fakat öğle ezanı vakti girmiş ise o zaman sabah namazının kaza edilmesi gerektiğini söyledi.

Nursaçan, yeni doğan çocuğun sağ kulağına ezan, sol kulağına ise kamet okunduktan sonra damağına tatlı bir şey sürülmesi gerektiğini aktardı. Ayrıca Nursaçan, yeni doğan çocuğun ailesinin maddi durumu iyi ise bebek için akika kurbanı kesilebileceğini belirterek izleyicilerin akıllarına takılan soruları cevapladı.

Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, ekranların başarılı yüzü Muhsin Bay’ın sunumuyla ‘’Cuma Sohbetleri’’ Cuma 09.30’da canlı yayınla Kanal 7 ekranlarında… 

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet