Gündüz Gece - Şile 2 | 27 Ocak 2018

Sempatik tavırları, eğlenceli sohbetleri ve seslendirdiği türkülerle herkesin sevgisini kazanan Kürşat’ın sunduğu Gündüz Gece Anadolu’nun özlenen yanlarını ekrana taşıyor. Gündüz Gece bu hafta Şile’den çıktığı gezi turuna devam etti.

Gündüz Gece ekibinin ilk durağı dünyanın en büyük ikinci deniz feneri oldu. Sempatik Türkücü Kürşat, Şile’nin sembolik yapılarından biri olan deniz feneri hakkında bilgi aldı. Gündüz Gece ekibi Sultan Abdülmecid döneminde yaptırılan deniz fenerini izleyiciler için gezdi.

Şile ismi nereden geliyor? 

Gündüz Gece ekibinin ikinci durağı Şile’nin Maşatlık bölgesi oldu. Tarihi Şile Kalesi’ne ev sahipliği yapan bu bölgeyi gezen Kürşat keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Yörenin insanlarından Şile isminin nereden geldiğini sordu. İki farklı anlamı olan Şile isminin ilk anlamının bölgede yaşayan Rum nüfusunun etkisiyle Yunancadan geldiğini, ikinci anlamının ise Şile’nin coğrafi şeklinin toynak arasına benzemesinden dolayı bu bölgeye Şile denildiğini öğrendi.  

Gündüz Gece ekibi Şile gezisine tüm hızıyla devam etti. Tarihi Şile çarşısını gezen Kürşat, Şile’nin yöresel lezzetlerini keşfetti. Yöresel turşularI, meşrubatlarI ve yöresel ekmekleri ile ünlü Şile pazarını gezdi. Pazar da keyifli sohbetler gerçekleştirdi.

Tarihi Şile Kalesi, dünyaca ünlü Şile bezi, tarihi deniz fenerleri, yöresel lezzetleri ve daha fazlası Gündüz Gece Şile bölümünde.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet