Dünyanın Tadı - Gaziantep - 16 Aralık 2017

Dünya lezzetlerini keşfe çıkan program ‘Dünyanın Tadı’ bu hafta UNESCO tescilli Gaziantep mutfağını ekranlara getirdi. Yasin Esirgenç tarihi ve kültürü ile ünlü Gaziantep’te ünlü ustalardan birbirinden lezzetli yemeklerin yapılışını ekranlara getirdi ve tariflerini verdi. Esirgenç, Gaziantep’in meşhur yemeği ‘yuvalama’ ile başladı Antep turuna. İçerisinde kıyma, nohut, prinç, bulunan bu yemeğin yapılışını anlattı. Bayram sabahlarının en çok tüketilen yemeği olan yuvalamanın püf noktasının buhar ateşinde piştiğini belirten  Esirgenç bu lezzetli yemeğin tadına baktı. 

Dünyanın Tadı ekibinin ikinci durağı ise Antep’in meşhur lezzeti soğan kebabı oldu. Kuzu eti ve soğandan yapılan bu lezzetli kebabın yapılışı anlatıldı. Yasin Esirgenç Antep’e gelenlerin bu lezzeti mutlaka yemesi gerektiğini belirtti. Bu lezzetli kebabı denemek isteyenler tarifini ‘Dünyanın Tadı’ programında bulacaksınız.

Gaziantep lezzet turu Gaziantep mutfağının sofralardan eksilmeyen içeceği menengiç kahvesi ve Gaziantep’in meşhur baklavası ile devam etti. Gaziantep mutfağının tatlıları, tuzluları ve daha fazlası Dünyanın Tadı’nda.

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet