Dünyanın Tadı - İspanya - 2 Aralık 2017

İSPANYOL MUTFAĞINA KEYİFLİ BİR YOLCULUK

İspanyol mutfağını merak edenler, İspanya’da neler yenir, İspanyol mutfağının neleri meşhurdur diyenler ‘Dünyanın Tadı’ bu hafta İspanya’daydı. Yasin Esirgenç, İspanyol mutfağının lezzetlerini izleyiciler için keşfetti. Birbirinden farklı yemekleri, tatlıları tanıttı. İspanya tatili yapacaklara İspanyol mutfağı hakkında önemli bilgiler verdi.

Dünyanın Tadı ekibi İspanya’nın meşhur boğa kuyruğu yemeği ile İspanyol lezzet turuna başladı. Boğa kuyruğundan elde edilen etlerle yapılan bu yemeğin İspanya’da çok sevildiğini belirten Esirgenç bu yöresel yemeği Semih Şef’in anlatımı ile ekrana taşıdı. Esirgenç, İspanya’nın Endülüs bölgesinde meşhur olan boğa kuyruğu yemeğinin Türk mutfağına yakın olduğunu belirtti. Boğa kuyruğu yemeğini merak edenler bu yöresel lezzeti Dünyanın Tadı programında izleyebilirisiniz.

Cruise gemisi ile lezzet yolculuğuna devam eden Dünyanın Tadı ekibi Caprese salatasını tarifini aldı. İçerisinde mozzarella peyniri, domates, zeytin yağı bulunan bu lezzetli salatanın tarifi Dünyanın Tadı programında anlatıldı. 

Sucuklu Mercimek çorbası, içerisinde ıstakoz, karides ve midyelerin bulunduğu İspanyol pilavı ‘Paella’, ‘Krema Katalan’ tatlısı ve daha birçok lezzeti Dünyanın Tadı İspanya bölümünde izleyebilir ve bu lezzetlerin tariflerini evinizde deneyebilirsiniz. 

Soslu yemekler, deniz ürünleri, tatlılar, acılar… Dünya ülkelerinden en farklı lezzetler Yasin Esirgenç’in sunumuyla her Cumartesi saat 15:15’te ‘’Dünyanın Tadı’’ programı ile Kanal 7’de…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet