Seyyahın Gizemli Defteri - Gaziantep - 7 | 3 Aralık 2021

Yazar Sultan Polat, Seyyahın Gizemli Defteri ile ekran başındakileri tarihin tozlu sayfalarında gizemli bir keşfe çıkarıyor. Sultan Polat bu hafta Gaziantep’te bulunan Gaziantep Sanat Merkezi’nden ekrana gelecek.

Seyyahın Gizemli Defteri, Anadolu’nun kadim sırlarının perdesini Ülke TV ekranlarında aralıyor. Sultan Polat bu hafta Gaziantep’te bulunan ve eski adliye binasının restore edilmesi sonucunda hizmete açılan Gaziantep Sanat Merkezi’nde tarihi yolculuğuna devam edecek. Programda ilk olarak sanat merkezini gezen Seyyahın Gizemli Defteri ekibi, Gazi Kültür AŞ. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’dan sanat merkezinin açılışı ve içinde bulundurduğu materyaller hakkında bilgi alacak.

Programda ayrıca altı yüz bin yıllık Dülük Antik Kenti’ni gezen Sultan Polat, kentin prehistorik dönemde önemli bir yaşam alanı olarak kullanıldığını ve arkeolojik çalışmaların günümüzde de devam ettiğini anlatacak.

Taşla, toprakla bir olup efsanelerin perdesini aralamak için Seyyahın Gizemli Defteri, Yazar Sultan Polat’ın sunumuyla her Cuma saat 21.15’de ÜLKE TV’de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet