Gönül işi - Gönül İşi - Mustafa Selvi | Ebabekir Cambolat | Zeki Aktürk | Muhammet Özdal | Ersin Ay | 30 Kasım 2021

‘Tek başına ordu’ denilen, etrafındaki insanlara faydalı olmak için karşılıksız çaba sarf eden insanların yaptıkları Ülke TV’de… Programda bu bölüm Kütahya’da yaşayan emekli kütüphane memuru Zeki Bey, Karaman’da yaşayan öğretmenler Ersin Ay ve Muhammet Özdal,  doğa sevdalısı Ebabekir Cambolat ve Balıkesir’de yaşayan yardımsever Mustafa Selvi’nin gönül işi ekrana geldi.

Eğitimci Yazar Ahmet Durkaya Ülke TV ekranlarında gönüllere dokunan insanları, izleyicilerle tanıştırıyor. Ahmet Durkaya programda bu bölüm ilk olarak on üç yıldan beri aracına yüklediği altmış dokuz bin kitabı Türkiye genelinde okullara dağıtan ve kütüphane kuran Zeki Aktürk ile görüştü. 

Zeki Bey’le görüştükten sonra öğrencilerini motive etmek amacıyla okul bahçesini elden geçirerek bilgilendirici ve eğlenceli etkinlik alanlarına dönüştüren Ersin Ay ve Muhammet Özdal ile konuşan Gönül İşi ekibi,  öğrencilerini mutlu etmenin nasıl bir duygu olduğunu fedakâr öğretmenlerden dinledi. 

Ahmet Durkaya daha sonra sonbahar aylarında meşe palamutları toplayan ve topladığı palamutları bahçesinde çimlendirdikten sonra tohumlarını erozyon riski yüksek bölgelere ekerek doğaya kazandıran Ebabekir Cambolat ile görüştü ve gelecekte yapacağı etkinlikler hakkında Cambolat’tan bilgi aldı.

Programda son olarak Balıkesir’de yaşayan ve “yetimlerin abisi” olarak bilinen Mustafa Selvi’yi ziyaret eden Gönül İşi ekibi, Selvi’nin yetim çocuklarla arasındaki duygusal bağı Ülke TV ekranlarından izleyicilere aktardı.   

Dünyadaki tüm kötülüklere inat iyi şeyler olsun diye canla başla, karşılıksız çaba gösterenlerin hikâyesi Gönül İşi, Ahmet Durkaya’nın sunumuyla her Salı 18.00’de ÜLKE TV’de.

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet