Değerlerin Daveti - Edirne Badem Ezmesi | 14 Ağustos 2021

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan Değerlerin Daveti programında bu bölüm Edirne’nin coğrafi işaretli ürünü Edirne badem ezmesi tanıtıldı.

Programda bu bölüm Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Hatipler, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Üretici - Firma Sahibi Kemal Kılıç, Üretici - Firma Sahibi Metin Keçeci, Gıda Mühendisi Ayşe Yeliz Özülkü ve Üretim Sorumlusu Pınar Karaca, Edirne badem ezmesi yapımı hakkında izleyiciyi bilgilendirdi.

Programda ayrıca, “Edirne badem ezmesi nasıl üretilir? Edirne badem ezmesi nasıl yapılır? Edirne badem ezmesi yapım aşamaları nelerdir?” soruları yanıtlandı.

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan, Edirne’nin ciğerinden Konya’nın etli ekmeğine, Erzurum’un Oltu taşına kadar birbirinden güzel yerel renklerin tanıtıldığı, bizden olan değerlere sahip çıkan program ‘Değerlerin Daveti’ hafta sonu Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet