Ülke'nin Alın Teri - Hüseyin Doğan - 14 Şubat 2021

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de… Programda bu bölüm Ankara’da yaşayan beşinci kuşak berber Hüseyin Doğan’ın hikayesi ekrana geldi.  

Ülke’nin Alın Teri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin püf noktalarını ve inceliklerini ustalarının dilinden ekrana taşınıyor. Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm altmış üç yaşındaki yılların berberi Ankaralı Hüseyin Doğan’ın hayatına ortak olundu. İki yüz elli yıldır berberlik yapan bir ailenin çocuğu olduğunu söyleyen Hüseyin Usta, berberliğin inceliklerinden söz etti. Semt berberliğinin son temsilcilerinden Doğan, işine gösterdiği özenin mesleki anlamdaki başarısına etkisini anlattı. 

Programda ayrıca berber ve müşterisi arasındaki bağın önemine değinen usta berber Hüseyin Doğan, mesleği oğlu Hakan Doğan’a devretme sürecini izleyicilerle paylaştı. 

Geçmişi eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve yaşam hikayeleri her Pazar 16:00’da Ülke’nin Alın Teri’nde…


YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet