Ülke'nin Alın Teri - Hayrettin Çevik - 27 Aralık 2020

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de… Programda bu bölüm hayatını balcılıktan kazanan Hayrettin Çevik’in hikayesine tanık olundu. 

Ülke’nin Alın Teri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin inceliklerini ekrana taşıyor. Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm Bartın’da yaşayan, elli dört yaşındaki Hayrettin Çevik’in balcılık macerası ekrana geldi. Bir sene boyunca, senede on gün için çalıştığını söyleyen Hayrettin Çevik, servet verseler arıcılığı bırakmayacağını izleyicilerle paylaştı. İklim şartlarını umursamadan arılarla birebir ilgilenen Hayrettin Çevik, balcılıkta bugünün işini yarına bırakmanın mümkün olmadığını anlattı. 

Programda ayrıca Çevik arıcılığın, bal üretiminin zorluklarını ve püf noktalarını anlatırken, gerçek bal tüketiminin insan bedenine faydalarından söz etti. 

Geçmişi eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve yaşam hikayeleri her Pazar 16:00’da Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet