Ülke'nin Alın Teri - Feray Ördekçi - 15 Kasım 2020

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu Ülke TV’de sürüyor. Programda bu bölüm Tokat’ta yaşayan kemik suyu üreticisi Feray Ördekçi’nin hikayesi ekrana geldi.

Ülke’nin Alın Teri kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin inceliklerini, ustalarından ekrana taşıyor. Ülke’nin Alın Teri’nde bu bölüm geleneksel köy ürünleri yaparak geçimini sağlayan Feray Ördekçi’nin hayatı izleyicilerle paylaşıldı. Feray Ördekçi, özellikle anne olduktan sonra çocukları için faydalı ürünler araştırırken kemik suyu ile tanışmasından bahsetti. Bu kadar yararlı bir ürünün başkalarına da faydalanmasını isteyen Feray Ördekçi, kemik suyu üretmeye başlar. Eşi kemiklerini temin ederken, annesi de üretim noktasında destek olur. Feray Ördekçi, eklem ağrısı yaşayan yaşlılarda da kemik suyunun çok faydalı olduğunu annesinde deneyerek gördüğüne değindi ve ilik suyunun başka hangi hastalıklara iyi geldiğini anlattı. 

Ayrıca programda Feray Ördekçi, on iki saat boyunca odun ateşinde kaynatılarak çıkartılan ilik suyunun tüketiciye ulaşma serüvenini anlattı.

Geçmişi eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve yaşam hikayeleri her Pazar 16:00’da Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR 1
  • CELAL ÇANTAY 09.05.2022 05:24
    feray ördekçiye nasıl ulaşabilirim. şipariş vermek için.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet