Değerlerin Daveti - Çayeli Kuru Fasulye Yemeği | 17 Ekim 2020

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan Değerlerin Daveti programında bu bölüm Rize'nin coğrafi işaretli ürünü Çayeli Kuru Fasulye yemeği tanıtıldı.

Programda bu bölüm Rize Valisi Kemal Çeber, Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Mert, Çayeli Kuru Fasulyesi Ustası Ömer Temurci, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çayeli Kuru Fasulyesi Ustası Selahattin Hüsrev, Çayeli Kuru Fasulye yemeğinin yapılışı hakkında izleyiciyi bilgilendirdi.

Programda ayrıca, “Çayeli kuru fasulye yemeği nasıl yapılır? Çayeli kuru fasulyesinin üretim aşamaları nelerdir? Çayeli kuru fasulyesi nasıl yapılır?” soruları yanıtlandı.

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan, Edirne’nin ciğerinden Konya’nın etli ekmeğine, Erzurum’un Oltu taşına kadar birbirinden güzel yerel renklerin tanıtıldığı, bizden olan değerlere sahip çıkan program ‘Değerlerin Daveti’ hafta sonu Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet