Değerlerin Daveti - Kütahya Çinisi | 5 Eylül 2020

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan Değerlerin Daveti programında bu bölüm Kütahya’nın coğrafi işaretli ürünü Kütahya Çinisi tanıtıldı.

UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Çini Ustası Mehmet Gürsoy, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Çini Ustası Hamza Üstünkaya, Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Çiniciler ve El Sanatları Esnaf Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ve Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Kütahya Çinisi’nin yapılışı hakkında izleyiciyi bilgilendirdi.

Programda ayrıca, “Kütahya Çinisi nasıl yapılır? Kütahya Çinisi’nin üretim aşamaları nelerdir? Kütahya Çinisi nasıl üretilir?” soruları yanıtlandı.

Türkiye’nin coğrafi işaretlerle patentlenerek uluslararası koruma altına alınan ve tescillenen yerel değerlerinin tanıtımına ve ulusal birliğine katkı sağlayan, Edirne’nin ciğerinden Konya’nın etli ekmeğine, Erzurum’un Oltu taşına kadar birbirinden güzel yerel renklerin tanıtıldığı, bizden olan değerlere sahip çıkan program ‘Değerlerin Daveti’ hafta sonu Ülke TV’de…

YORUMLAR İlk Yorum Yapan Sen Ol
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet