Belgeseller - 100 Yaşı Devirenler Belgeseli - 24 Mayıs 2020

Anadolu’nun yüz yaşını deviren çınarlarının, zamana sığdırdıkları altın değerindeki tecrübeleri ve nasihatlerinin yer aldığı ‘Yüz Yaşı Devirenler’ belgeseli Ülke TV ekranlarında… Ömrüne bir sürü hayat sığdıran yüz yaşını deviren tanıklar, zamanın sadece anlardan mı, rakamlardan mı ibaret olduğunu izleyicilerle paylaştılar. 

Kıtlık, yoksulluk, savaş, sevdiklerini ebediyete uğurlamak, evlat sevgisi, torunların doğuşu gibi birbirinden farklı duyguyu deneyimleyen çınarların tecrübeleri Yüz Yaşı Devirenler belgeselinde… Hayatı daha iyi anlayabilmek için görmüş geçirmiş büyüklerin tecrübelerinden yararlanmak isteyenler asırlık çınarların yaşam öyküsünde buluşacak… Belgeselde bu konuda ülkenin en yetkin araştırmalarının yapılmasına ön ayak olan ve Yaşlı Üniversitesi’ni kuran Prof. Dr. İsmail Tufan’ın tecrübelerine ve bilgisine yer verildi. Belgeselde ayrıca dünyada Alzheimer Hastalığının Einstein'ı olarak bilinen Prof. Terence Seedsman’ın görüşleri izleyicilerle paylaşıldı. 

Hayattan demini alan çınarların ömür yolculukları ve uzun yaşamalarının sırlarına yer verildi. Ayrıca Yüz yaşını aşan çınarlar; ‘’Nasıl bir hayat sürüyorlar? Hayata bakış açıları nasıl? Psikolojilerini sağlam tutmayı nasıl başardılar? İçinde bulundukları yaştan, günümüz dünyasına bakarken nelerin değiştiğini düşünüyorlar?’’ sorularını yanıtladılar.

YORUMLAR 1
  • AHMET KIVANÇ 26.05.2020 02:28
    Harika , Teşekkürler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet