Ülke'nin Alın Teri - Ayşegül Korun Yurttadur - 5 Nisan 2020

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu birbirinden güzel mesleklerin hikâyeleri ile Ülke TV’de… Programda bu bölüm otuz yılı aşkın bir süredir baston yapan meşhur Devrek Baston ustası Ayşegül Yurttadur’un hayatı ekrana taşındı.

Emek, sabır ve tutku isteyen mesleklerin hikâyeler ‘Ülke’nin Alın Teri belgeselinde hayat buluyor. Bu bölüm maharetli elleri ile tahtadan sanat yapan Ayşegül Yurttadur’un hikayesine ortak olundu. Zonguldak’ın Devrek ilçesinde yaşayan Ayşegül Usta, yaşlanan ve yürümekte zorlanan kişilere destek olan bastonlar yapıyor. Ayşegül Usta, kendi elleri ile yonttuğu, şekil verdiği, boyadığı ve sonunda sanat eserine dönüşen bastonlarının çıkış hikayesini izleyicilerle paylaştı.

Belgeselde ayrıca ünü ülke sınırlarını aşan meşhur Devrek Bastonu’nu hem yapan, hem de kurslarda öğrenci yetiştiren Ayşegül Usta, mesleğine duyduğu sevgiyi anlattı.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Pazar Saat 17.00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR 1
  • ömer şavlı 29.04.2020 05:35
    bir sanatcı olarak ..kanala sanat a verdiği katgıdan dolayı teşekkür eder kanalın takipcisi olduğumu bildirir başarılarının devamını dilerim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet