Ülke'nin Alın Teri - Hülya Tuncer - 22 Mart 2020

Hayatlarını el emeği göz nuruyla yaptıkları işlerden kazanan zanaatkârların, alın teri yolculuğu birbirinden güzel mesleklerin hikâyeleri ile Ülke TV’de… Programda bu bölüm kışın şifası tarhana lezzetinin ustası Hülya Tuncer’in atölyesine konuk olundu.

Emek, sabır ve tutku isteyen mesleklerin birbirinden derin hikâyeleri ‘Ülke’nin Alın Teri belgeseliyle izleyiciyle buluşuyor. Belgeselde bu bölüm tarhana ustası Hülya Tuncer’in hayatı ekrana geldi. Havza Kadın Kolları Kurucu ortaklarından olan Hülya Tuncer, kadınları çalışma ortamına dâhil etmesinden ve ekonomiye sundukları katkıdan söz etti. Kooperatif desteği ile tarhana yolculuğuna başlayan Tuncer, eski tatları yaşatmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Belgeselde ayrıca Anadolu sofrasının asırlardır süregelen tarhana aşının, olmazsa olmaz baharatları ve yapım aşamaları ekrana taşındı.

Geçmişi çok eskiye dayanan mesleklerde usta çırak ilişkisinin de önemine dikkat çeken ustalardan, ders niteliğinde sözler ve daha fazlası her Pazar Saat 17.00’de Ülke’nin Alın Teri’nde…

YORUMLAR 1
  • Erdal 01.05.2020 05:15
    Bu programdaki fon müziğini merak ediyorum. Bulamadım Bi türlü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Gezi Yaşam Eğlence Sohbet